YAFLogo

srgibson
  • srgibson
  • 52.4% (Neutral)
  • YAF Forumling Topic Starter
13 years ago
I am testing v1.9.3.

I was able to set it up as a stand alone application without too much problem.

However, when i tried to add it to an existing application, following the instructions in install.txt, setting the root to "/forum", i got the following error:

Failed to map the path '/forum/languages/english.xml'.
Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.

Exception Details: System.InvalidOperationException: Failed to map the path '/forum/languages/english.xml'.

Source Error:

Line 59: 				}
Line 60: 
Line 61: 				TimeZones.DataSource = YafStaticData.TimeZones("english.xml");
Line 62: 
Line 63: 				DataBind();

Source File:  c:\[mypath]\Visual Studio 2008\WebSites\WebSite2\forum\install\default.aspx.cs    Line:  61

Stack Trace:

[InvalidOperationException: Failed to map the path '/forum/languages/english.xml'.]
   System.Web.Hosting.HostingEnvironment.MapPathActual(VirtualPath virtualPath, Boolean permitNull) +8859146
   System.Web.Hosting.HostingEnvironment.MapPathInternal(VirtualPath virtualPath) +42
   System.Web.VirtualPath.MapPathInternal() +4
   System.Web.HttpRequest.MapPath(VirtualPath virtualPath, VirtualPath baseVirtualDir, Boolean allowCrossAppMapping) +107
   System.Web.HttpRequest.MapPath(VirtualPath virtualPath) +37
   System.Web.HttpServerUtility.MapPath(String path) +99
   YAF.Classes.Utils.YafLocalization.LoadTranslation(String fileName) +267
   YAF.Classes.Utils.YafStaticData.TimeZones(String forceLanguage) +28
   YAF.Install._default.Page_Load(Object sender, EventArgs e) in c:\Users\srg.SCHEPISLAW\Documents\Visual Studio 2008\WebSites\WebSite2\forum\install\default.aspx.cs:61
   System.Web.Util.CalliHelper.EventArgFunctionCaller(IntPtr fp, Object o, Object t, EventArgs e) +14
   System.Web.Util.CalliEventHandlerDelegateProxy.Callback(Object sender, EventArgs e) +35
   System.Web.UI.Control.OnLoad(EventArgs e) +99
   System.Web.UI.Control.LoadRecursive() +50
   System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint) +627



I am very confused, because the file is exactly where the error says it is not. If i type the path in the address bar, i go directly to the file.

What on earth could the problem be? And what can fix it?

Sponsor

jshepler
13 years ago
Check folder permissions and iis config (make sure site/vdir is set as asp.net 2.0 not 1.1).


not jsheLPer

srgibson
  • srgibson
  • 52.4% (Neutral)
  • YAF Forumling Topic Starter
13 years ago
Thank you for your reply. IIS is set for 2.0.

Can you tell me, or direct me to documentation that does, which folders and files need which permissions? Currently, all are set to Read, Read & Execute, and List folder contents, except [root]/upload which is also write enabled.

Thanks for your help.

Mek
  • Mek
  • 100% (Exalted)
  • YAF Developer
13 years ago
Did you set it to "~/Forum" or "/Forum" ?


UserPostedImage

"It's a case of RTFM.. the only problem being we don't have a manual!"

When I post FP:Mek in a topic, I'm leaving my footprint there so I can track it once I get into coding/supporting. (Yes I stole this off Ederon 🙂 )

srgibson
  • srgibson
  • 52.4% (Neutral)
  • YAF Forumling Topic Starter
13 years ago
  <add key="YAF.Root" value="/forum" />  
srgibson
  • srgibson
  • 52.4% (Neutral)
  • YAF Forumling Topic Starter
13 years ago
changing the root key to "~/forum" helped, but now i have a new problem.

When i go to the forum, I get the following error:

 Could not load file or assembly 'AjaxControlToolkit, Version=3.0.20229.22157, Culture=neutral, PublicKeyToken=28f01b0e84b6d53e' or one of its dependencies. The located assembly's manifest definition does not match the assembly reference. (Exception from HRESULT: 0x80131040)
Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.

Exception Details: System.IO.FileLoadException: Could not load file or assembly 'AjaxControlToolkit, Version=3.0.20229.22157, Culture=neutral, PublicKeyToken=28f01b0e84b6d53e' or one of its dependencies. The located assembly's manifest definition does not match the assembly reference. (Exception from HRESULT: 0x80131040)

Source Error:

Line 104:					this.Controls.AddAt( 0, _header );
Line 105:
Line 106:				this.Controls.Add( forumControl );
Line 107:
Line 108:				// add the footer control after the page...


Source File: [root]\App_Code\YAF\Forum.cs    Line: 106

Assembly Load Trace: The following information can be helpful to determine why the assembly 'AjaxControlToolkit, Version=3.0.20229.22157, Culture=neutral, PublicKeyToken=28f01b0e84b6d53e' could not be loaded.

WRN: Assembly binding logging is turned OFF.
To enable assembly bind failure logging, set the registry value [HKLM\Software\Microsoft\Fusion!EnableLog] (DWORD) to 1.
Note: There is some performance penalty associated with assembly bind failure logging.
To turn this feature off, remove the registry value [HKLM\Software\Microsoft\Fusion!EnableLog].


Stack Trace:

[FileLoadException: Could not load file or assembly 'AjaxControlToolkit, Version=3.0.20229.22157, Culture=neutral, PublicKeyToken=28f01b0e84b6d53e' or one of its dependencies. The located assembly's manifest definition does not match the assembly reference. (Exception from HRESULT: 0x80131040)]
   YAF.Controls.ModalBase..ctor() +0
   YAF.Controls.ModalNotification..ctor() +5
   YAF.Classes.Base.ForumPage.AddErrorPopup() +26
   YAF.Classes.Base.ForumPage.ForumPage_Init(Object sender, EventArgs e) +1007
   System.Web.UI.Control.OnInit(EventArgs e) +99
   System.Web.UI.UserControl.OnInit(EventArgs e) +77
   System.Web.UI.Control.InitRecursive(Control namingContainer) +333
   System.Web.UI.Control.AddedControl(Control control, Int32 index) +198
   System.Web.UI.ControlCollection.Add(Control child) +80
   YAF.Forum.Forum_Load(Object sender, EventArgs e) in [root]\App_Code\YAF\Forum.cs:106
   System.Web.UI.Control.OnLoad(EventArgs e) +99
   System.Web.UI.Control.LoadRecursive() +50
   System.Web.UI.Control.LoadRecursive() +141
   System.Web.UI.Control.LoadRecursive() +141
   System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint) +627


Version Information: Microsoft .NET Framework Version:2.0.50727.4918; ASP.NET Version:2.0.50727.4918 

I am using the latest version of the toolkit, and i have added a reference to the DLL in the [root]/bin folder.

Any thoughts?

Thanks for all your help.

Steve

mddubs
  • mddubs
  • 100% (Exalted)
  • YAF Developer
13 years ago
Recompile with the AjaxToolkit you want to use or trying something like this:

<runtime>

   <assemblyBinding xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1">

     <dependentAssembly>

       <assemblyIdentity name="AjaxControlToolkit" publicKeyToken="28f01b0e84b6d53e" />

       <bindingRedirect oldVersion="1.0.20229.26329" newVersion="3.0.11119.25533"/>

     </dependentAssembly>

   </assemblyBinding>

 </runtime>

UserPostedImage 

www.bunkerhollow.com  | www.careercomputing.com 

When I post fp:mddubs in a topic, I'm leaving my footprint there so I can track it once I get into coding/supporting. (Yes I stole this off Mek 🙂, who stole this off Ederon 🙂 )

Mek
  • Mek
  • 100% (Exalted)
  • YAF Developer
13 years ago
Does your version match 'AjaxControlToolkit, Version=3.0.20229.22157????

if not you'll probably need to adjust the web.configs.

Thought Matts above is a bit more indepth ;-)


UserPostedImage

"It's a case of RTFM.. the only problem being we don't have a manual!"

When I post FP:Mek in a topic, I'm leaving my footprint there so I can track it once I get into coding/supporting. (Yes I stole this off Ederon 🙂 )

kydacroutman
12 years ago
I too have the setup where I integrated YAF into my existing site. Everything in the integration was working correctly in YAF until I updated my ajax control toolkit to add a new HTML editor to another section of my site.......

I added the above web.config reference in the assemblyBinding section.... Like So...

But I am still recieving the error message, "Could not load file or assembly 'AjaxControlToolkit, Version=3.0.30512.1, Culture=neutral, PublicKeyToken=28f01b0e84b6d53e' or one of its dependencies. The located assembly's manifest definition does not match the assembly reference. (Exception from HRESULT: 0x80131040)" when I attempt to load the forum within my application.

Have I applied this wrong? Do I need to reconfigure anything within YAF? I have added this to the base Web.config file.....to my knowledge there is only one per site, correct?

kydacroutman
12 years ago
Scratch that guys, I found the issue.....

The above reference to paste into your web.config will fix this issue.....one thing to keep in mind....make sure you have the EXACT version number of the errored missing ajaxcontroltoolkit in the "old version" value, and the EXACT version number of your new ajaxcontroltoolkit.dll in the "new version" value