YAFLogo

smolisj
  • smolisj
  • 52.4% (Neutral)
  • YAF Forumling Topic Starter
13 years ago
am upgrading from an earlier version to v1.9.1.8-FINAL. I am using SQL 2005 for the dB. I have tried to follow the install.txt file but I am getting this error upon trying to run the install/defaul.aspx. Any help debugging this would be greatly appreciated? Thanks.


Compilation Error 
Description: An error occurred during the compilation of a resource required to service this request. Please review the following specific error details and modify your source code appropriately. 

Compiler Error Message: CS0234: The type or namespace name 'Classes' does not exist in the namespace 'YAF' (are you missing an assembly reference?)

Source Error:



Line 43:         </membership>
Line 44: 
Line 45:         <profile enabled="true" defaultProvider="SqlProfileProvider" inherits="YAF.Classes.Utils.YAF_UserProfile">
Line 46:       <providers>
Line 47:         <clear/>


Source File: e:\InetPub\FORUM\web.config    Line: 45 



Show Detailed Compiler Output:


c:\winnt\system32\inetsrv> "C:\WINNT\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\csc.exe" /t:library /utf8output /R:"C:\WINNT\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\Temporary ASP.NET Files\root\6d517a0f\bd66db79\assembly\dl3\836fd3ac\002ec8ee_b18ac801\Intelligencia.UrlRewriter.DLL" /R:"C:\WINNT\assembly\GAC_MSIL\System.Configuration\2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a\System.Configuration.dll" /R:"C:\WINNT\assembly\GAC_32\System.Data\2.0.0.0__b77a5c561934e089\System.Data.dll" /R:"C:\WINNT\assembly\GAC_MSIL\System.Xml\2.0.0.0__b77a5c561934e089\System.Xml.dll" /R:"C:\WINNT\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\mscorlib.dll" /R:"C:\WINNT\assembly\GAC_MSIL\System.Runtime.Serialization\3.0.0.0__b77a5c561934e089\System.Runtime.Serialization.dll" /R:"C:\WINNT\assembly\GAC_MSIL\System.Web.Mobile\2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a\System.Web.Mobile.dll" /R:"C:\WINNT\assembly\GAC_32\System.EnterpriseServices\2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a\System.EnterpriseServices.dll" /R:"C:\WINNT\assembly\GAC_MSIL\System.Drawing\2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a\System.Drawing.dll" /R:"C:\WINNT\assembly\GAC_MSIL\System.Web.Services\2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a\System.Web.Services.dll" /R:"C:\WINNT\assembly\GAC_MSIL\System.ServiceModel\3.0.0.0__b77a5c561934e089\System.ServiceModel.dll" /R:"C:\WINNT\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\Temporary ASP.NET Files\root\6d517a0f\bd66db79\assembly\dl3\f3aecaa1\00399fe2_6191c801\yaf.DLL" /R:"C:\WINNT\assembly\GAC_MSIL\System\2.0.0.0__b77a5c561934e089\System.dll" /R:"C:\WINNT\assembly\GAC_32\System.Web\2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a\System.Web.dll" /R:"C:\WINNT\assembly\GAC_MSIL\System.IdentityModel\3.0.0.0__b77a5c561934e089\System.IdentityModel.dll" /out:"C:\WINNT\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\Temporary ASP.NET Files\root\6d517a0f\bd66db79\App_Code.mlp3n8d1.dll" /debug- /optimize+ /w:4 /nowarn:1659;1699;1701  "C:\WINNT\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\Temporary ASP.NET Files\root\6d517a0f\bd66db79\App_Code.mlp3n8d1.0.cs" "C:\WINNT\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\Temporary ASP.NET Files\root\6d517a0f\bd66db79\App_Code.mlp3n8d1.1.cs"


Microsoft (R) Visual C# 2005 Compiler version 8.00.50727.1433
for Microsoft (R) Windows (R) 2005 Framework version 2.0.50727
Copyright (C) Microsoft Corporation 2001-2005. All rights reserved.

e:\InetPub\FORUM\web.config(45,34): error CS0234: The type or namespace name 'Classes' does not exist in the namespace 'YAF' (are you missing an assembly reference?)





Show Complete Compilation Source:


Line 1:    <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
Line 2:    <configuration>  
Line 3:        <configSections>
Line 4:            <section name="yafnet" type="yaf.SectionHandler,yaf"/>
Line 5:            <section name="rewriter" type="Intelligencia.UrlRewriter.Configuration.RewriterConfigurationSectionHandler, Intelligencia.UrlRewriter" />
Line 6:        </configSections>
Line 7:    
Line 8:        <yafnet configSource="yafnet.config"/>
Line 9:        <rewriter configSource="urlrewriter.config"/>
Line 10:       
Line 11:       <system.net>
Line 12:           <mailSettings>
Line 13:               <smtp configSource="mail.config"/>
Line 14:           </mailSettings>
Line 15:       </system.net>
Line 16:   
Line 17:       <system.web>
Line 18:           <globalization requestEncoding="utf-8" responseEncoding="utf-8"/>
Line 19:           <authentication mode="Forms">
Line 20:               <forms name=".YAFNET_Authentication" protection="All" timeout="525600" cookieless="UseCookies"/>
Line 21:           </authentication>
Line 22:   
Line 23:           <compilation defaultLanguage="c#">
Line 24:           </compilation>
Line 25:           
Line 26:           <customErrors defaultRedirect="error.aspx" mode="RemoteOnly"/>
Line 27:           
Line 28:           <pages enableEventValidation="false" validateRequest="false" smartNavigation="false">
Line 29:           </pages>
Line 30:   
Line 31:           <roleManager enabled="true" defaultProvider="SqlRoleProvider">
Line 32:               <providers>
Line 33:                   <clear/>
Line 34:                   <add connectionStringName="aspnet" applicationName="/" name="SqlRoleProvider" type="System.Web.Security.SqlRoleProvider"/>
Line 35:               </providers>
Line 36:           </roleManager>
Line 37:   
Line 38:           <membership defaultProvider="YAFMembershipProvider">
Line 39:               <providers>
Line 40:                   <clear/>
Line 41:                   <add connectionStringName="aspnet" name="YAFMembershipProvider" applicationName="/" type="System.Web.Security.SqlMembershipProvider"/>
Line 42:               </providers>
Line 43:           </membership>
Line 44:   
Line 45:           <profile enabled="true" defaultProvider="SqlProfileProvider" inherits="YAF.Classes.Utils.YAF_UserProfile">
Line 46:         <providers>
Line 47:           <clear/>
Line 48:           <add name="SqlProfileProvider" type="System.Web.Profile.SqlProfileProvider" connectionStringName="aspnet" applicationName="/"/>
Line 49:         </providers>
Line 50:       </profile>
Line 51:       
Line 52:       <httpModules>
Line 53:         <add type="Intelligencia.UrlRewriter.RewriterHttpModule,Intelligencia.UrlRewriter" name="UrlRewriter" />
Line 54:       </httpModules>    
Line 55:       
Line 56:       <!--trace enabled="true" pageOutput="true"/-->
Line 57:       <xhtmlConformance mode="Legacy"/>
Line 58:     </system.web>      
Line 59:   </configuration>



Sponsor

herman_herman
13 years ago
Hi

As the error itself says you are missing an assembly reference (DLL).Just make sure the file "YAF.Classes.Utils.dll" exist in your bin folder and you have referenced to it in VS.

smolisj
  • smolisj
  • 52.4% (Neutral)
  • YAF Forumling Topic Starter
13 years ago
Thanks for the help it worked!