YAFLogo

newbie_User
  • newbie_User
  • 54.8% (Neutral)
  • YAF Forumling Topic Starter
13 years ago
Hello,

I am new to using the forum. Just wanted to say thanks for all the great work!!!!

I posted this already, but I thought I should bring it up as a new topic.

I set up a forum with several boards. When I move between boards/pages, the "New Topic" button no longer works. It is certainly something to do with the cache.

I did some testing and basically did this when going to another page/board:

protected void Page_PreInit(object sender, EventArgs e)

{

SetNextImage();

if (!IsPostBack)

{

ResetCacheAll();

}

}

protected void ResetCacheAll()

{

// clear all cache keys

YafCache.Current.Clear();

}

This obviously fixes the cache issue, but obviously isn't a good solution.

It seems to be board/user specific. Is board/userid combo saved to the cache?

Has anyone found a solutions to this yet?

Thanks again!!

Sponsor

newbie_User
  • newbie_User
  • 54.8% (Neutral)
  • YAF Forumling Topic Starter
13 years ago
Ok, I may have found a way to correct this.

Maybe someone else can tell me.

What if I change the default

_keyCreationMethod = CacheKeyCreationMethod.Straight;

to

_keyCreationMethod = CacheKeyCreationMethod.BoardSpecific;

would that work?

newbie_User
  • newbie_User
  • 54.8% (Neutral)
  • YAF Forumling Topic Starter
13 years ago
never mind

it did not work

newbie_User
  • newbie_User
  • 54.8% (Neutral)
  • YAF Forumling Topic Starter
13 years ago
Man!

That is a lot of views to not get a reply.

Is it because you are all having the same issue and need a fix, or is it pretty normal to have that many views around here?

mddubs
  • mddubs
  • 100% (Exalted)
  • YAF Developer
13 years ago
Depending on how you've setup multiple boards, there are different issues known to each configuration which we hope to have ironed out for the release.

Out of curiosity, how did you setup multiple boards?


UserPostedImage 

www.bunkerhollow.com  | www.careercomputing.com 

When I post fp:mddubs in a topic, I'm leaving my footprint there so I can track it once I get into coding/supporting. (Yes I stole this off Mek 🙂, who stole this off Ederon 🙂 )

newbie_User
  • newbie_User
  • 54.8% (Neutral)
  • YAF Forumling Topic Starter
13 years ago
Thanks for the response.

I simply treated the forum like a control.

I have multiple boards setup/added and multiple pages with each page containing a forum with the adjusted BoardID.

I have hyperlinks on each page pointing to the seperate forums/pages.

I was going to possibly simplify everything by adjusting the boardid on the fly, but I had some minor issues with going that route.

Maybe I'll give it another go.

Can I ask you another question?

How would it affect performance if I used the above method to clear the cache everytime a user went to a seperate page?

How exactly does YafCache.Current work? Does it only clear the current session?

thanks again...

mddubs wrote:

Depending on how you've setup multiple boards, there are different issues known to each configuration which we hope to have ironed out for the release.

Out of curiosity, how did you setup multiple boards?

Makido
  • Makido
  • 51.8% (Neutral)
  • YAF Forumling
13 years ago
I have the same problem with multiple boards.

After setting up the boards in the admin panel of the forum, i added the boardid to the new page.

Now, when i click on the new topic button in the mainforum, i'll be redirected to the first category of the second board.

At this view there are no forums listed, only the category and no postform...

Mantaii
  • Mantaii
  • 51.8% (Neutral)
  • YAF Forumling
13 years ago
Was a solution found for this? I have just downloaded the latest version from the site, installed YAF and I am now getting this problem.

Mantaii
  • Mantaii
  • 51.8% (Neutral)
  • YAF Forumling
13 years ago
Fixed it, well actually, it fixed itself, its a cache issue, give it a couple of minutes and you can then post new threads.

mddubs
  • mddubs
  • 100% (Exalted)
  • YAF Developer
13 years ago
I found the best way to use multiple boards is to basically set them up as separate installs, but have them share the same settings and database. I think this will fix all your problems, it did for me, details here:

http://forum.yetanotherforum.net/yaf_postst7931_Multiboards-are-working.aspx 

I think when YAF was first created multiboards were intended for multiple *separate* boards like within a DotNetNuke installation. Without making major modifications to the code, the above solution works very well.


UserPostedImage 

www.bunkerhollow.com  | www.careercomputing.com 

When I post fp:mddubs in a topic, I'm leaving my footprint there so I can track it once I get into coding/supporting. (Yes I stole this off Mek 🙂, who stole this off Ederon 🙂 )