YAFLogo

Phil D
  • Phil D
  • 70.6% (Friendly)
  • YAF Forumling Topic Starter YAF Version: 4
2 months ago
I'm trying to run the solution in Visual Studio - and am getting the error below.
I have followed the setup instructions and it says that the install will pick up the fact that its an empty db and install the data structures?

An unhandled exception occurred while processing the request.
SqlException: Invalid object name 'yaf_User'.

Any pointers appreciated as I want to prototype this Forum with the view of eventually integrating it into an existing ASP.net site.
Sponsor

tha_watcha
  • tha_watcha
  • 100% (Exalted)
  • YAF.NET Project Lead ūü§ī YAF Version: 3.0.3
2 months ago
Well first of all there is no install guide for yaf 4 beta.

I assume you run the solution in debug mode. By default visual studio halts on every try/catch block. The error you are getting is handled in the catch block. 

You can click on continue debugging in vs or change the default behavior vor the yaf dlls.
Phil D
  • Phil D
  • 70.6% (Friendly)
  • YAF Forumling Topic Starter YAF Version: 4
2 months ago
I have debugged and what seems strange to me is that I an connecting to my local SQL Express Server OK and the specific Empty Database that YAF requires is listed. However, it is obviously expecting a YAF_User Table to actually be there as I still keep getting the "An unhandled exception occurred while processing the request. SqlException: Invalid object name 'yaf_User'" Error.

If I create a YAF_User table with a basic id/name column - it then errors again but lists out the expected columns.

Like this:
An unhandled exception occurred while processing the request.
SqlException: Invalid column name 'BoardID'.
Invalid column name 'Flags'.
Invalid column name 'BoardID'.
Invalid column name 'ProviderUserKey'.
Invalid column name 'Name'.
Invalid column name 'DisplayName'.
Invalid column name 'Joined'.
Invalid column name 'LastVisit'.
Invalid column name 'IP'.
Invalid column name 'NumPosts'.
Invalid column name 'TimeZone'.
Invalid column name 'Avatar'.
Invalid column name 'Signature'.
Invalid column name 'AvatarImage'.
Invalid column name 'AvatarImageType'.
Invalid column name 'RankID'.
Invalid column name 'Suspended'.
Invalid column name 'LanguageFile'.
Invalid column name 'ThemeFile'.
Invalid column name 'AutoWatchTopics'.
Invalid column name 'DailyDigest'.
Invalid column name 'Activity'.
Invalid column name 'NotificationType'.
Invalid column name 'Flags'.
Invalid column name 'BlockFlags'.
Invalid column name 'Points'.
Invalid column name 'Culture'.
Invalid column name 'UserStyle'.
Invalid column name 'SuspendedReason'.
Invalid column name 'SuspendedBy'.
Invalid column name 'PageSize'.
Invalid column name 'DarkMode'.
Microsoft.Data.SqlClient.SqlConnection.OnError(SqlException exception, bool breakConnection, Action wrapCloseInAction)
Stack 
Query 
Cookies 
Headers 
Routing
SqlException: Invalid column name 'BoardID'. Invalid column name 'Flags'. Invalid column name 'BoardID'. Invalid column name 'ProviderUserKey'. Invalid column name 'Name'. Invalid column name 'DisplayName'. Invalid column name 'Joined'. Invalid column name 'LastVisit'. Invalid column name 'IP'. Invalid column name 'NumPosts'. Invalid column name 'TimeZone'. Invalid column name 'Avatar'. Invalid column name 'Signature'. Invalid column name 'AvatarImage'. Invalid column name 'AvatarImageType'. Invalid column name 'RankID'. Invalid column name 'Suspended'. Invalid column name 'LanguageFile'. Invalid column name 'ThemeFile'. Invalid column name 'AutoWatchTopics'. Invalid column name 'DailyDigest'. Invalid column name 'Activity'. Invalid column name 'NotificationType'. Invalid column name 'Flags'. Invalid column name 'BlockFlags'. Invalid column name 'Points'. Invalid column name 'Culture'. Invalid column name 'UserStyle'. Invalid column name 'SuspendedReason'. Invalid column name 'SuspendedBy'. Invalid column name 'PageSize'. Invalid column name 'DarkMode'.

Help! - any ideas I really am pulling my hair out with this now.
tha_watcha
  • tha_watcha
  • 100% (Exalted)
  • YAF.NET Project Lead ūü§ī YAF Version: 3.0.3
2 months ago
You don't need to create the tables manually. I found the issue that caused the exception. The issue is fixed in the repository.
Phil D
  • Phil D
  • 70.6% (Friendly)
  • YAF Forumling Topic Starter YAF Version: 4
2 months ago
Yep - I know you dont have to create the tables manually but it doesnt create them thats what I'm saying above. When you ay you have fixed the issue, if I grab the latest will that include your fix - Thanks in advance.
tha_watcha
  • tha_watcha
  • 100% (Exalted)
  • YAF.NET Project Lead ūü§ī YAF Version: 3.0.3
2 months ago
Originally Posted by: Phil D 

Yep - I know you dont have to create the tables manually but it doesnt create them thats what I'm saying above. When you ay you have fixed the issue, if I grab the latest will that include your fix - Thanks in advance.



The fix for the issue is already committed in the source repository.
Phil D
  • Phil D
  • 70.6% (Friendly)
  • YAF Forumling Topic Starter YAF Version: 4
2 months ago
still getting the same issue after grabbing the latest from Git

An unhandled exception occurred while processing the request.
SqlException: Invalid object name 'yaf_User'.
Microsoft.Data.SqlClient.SqlConnection.OnError(SqlException exception, bool breakConnection, Action wrapCloseInAction)
Stack 
Query 
Cookies 
Headers 
Routing
SqlException: Invalid object name 'yaf_User'.
Microsoft.Data.SqlClient.SqlConnection.OnError(SqlException exception, bool breakConnection, Action wrapCloseInAction)
Microsoft.Data.SqlClient.SqlInternalConnection.OnError(SqlException exception, bool breakConnection, Action wrapCloseInAction)
 
tha_watcha
  • tha_watcha
  • 100% (Exalted)
  • YAF.NET Project Lead ūü§ī YAF Version: 3.0.3
2 months ago
Thats odd i grabbed the latest source (last commit with fix is da217477b7553559647bfb14afa1832ca08a7e85 ) from the master branch on 2 pcs. and there is no error.
Phil D
  • Phil D
  • 70.6% (Friendly)
  • YAF Forumling Topic Starter YAF Version: 4
2 months ago
ah ok - I took the 3.2.2 Branch
I'll take the master and give it another try - Thanks
Phil D
  • Phil D
  • 70.6% (Friendly)
  • YAF Forumling Topic Starter YAF Version: 4
2 months ago
So I've just got the latest source = I'm not getting the error now but a web page with a mountain scene on the background bit no instruction text.?
When I view the page source I can see the installer guide text - so its there but nothing displaying.

This is in the view source;




Welcome to the YAF.NET Installation


Click "Next" to start the Install process.


This Installer will guide you through the steps required to Install YetAnotherForum.NET (YAF.NET).



Next





Welcome to the YAF.NET Installation


Click "Next" to start the Install process.


This Installer will guide you through the steps required to Install YetAnotherForum.NET (YAF.NET).



Next



Are the installation instructions for v4 being updated?
I have put my db connection string in the aappsettings.json.
 
tha_watcha
  • tha_watcha
  • 100% (Exalted)
  • YAF.NET Project Lead ūü§ī YAF Version: 3.0.3
2 months ago
First of all you need to clarify which version you want to use yaf 3 (.net framework) or yaf 4 (.NET core).

Yaf 4 has not been released yet and that's why there is no install guide yet.

But there is an building guide
https://github.com/YAFNET/YAFNET/wiki#building-the-source ¬†

You need to compile the js and css separate.

 
Phil D
  • Phil D
  • 70.6% (Friendly)
  • YAF Forumling Topic Starter YAF Version: 4
2 months ago
Thanks for the reply.
I have tyried both versions listed in Downloads and have the same background screen with no instructions.
When you say compile .js and css seperately - I have run grunt.js
tha_watcha
  • tha_watcha
  • 100% (Exalted)
  • YAF.NET Project Lead ūü§ī YAF Version: 3.0.3
2 months ago
When there is no install dialog then there is still an javascript issue. Did you get any javascript errors in the browser console?
Phil D
  • Phil D
  • 70.6% (Friendly)
  • YAF Forumling Topic Starter YAF Version: 4
2 months ago
I'm now getting this error with grunt

Severity    Code    Description    Project    File    Line    Suppression State
Error    MSB3073    The command "node_modules\.bin\grunt" exited with code 6.    YAF-SqlServer    C:\Users\phil_\source\repos\YAFNET\yafsrc\YetAnotherForum.NET\YAF-SqlServer.csproj    49    

Points at this in the csproj.cs
    
 
tha_watcha
  • tha_watcha
  • 100% (Exalted)
  • YAF.NET Project Lead ūü§ī YAF Version: 3.0.3
2 months ago
That means that there was an error when running grunt.

Possible solution runt 

npm install -g ruby sass

from the command in the YetAnotherForum.NET folder
YAF Logo Copyright © YetAnotherForum.NET & Ingo Herbote. All rights reserved
About Us

The YAF.NET is an open source .NET forum project. YAF.NET is supported by an team of international developers who are build community by building community software.

Powered by Resharper Donate with PayPal button