aliirz
  •  aliirz
  • 55.4% (Neutral)
  • YAF Forumling Topic Starter
2011-11-01T19:52:09Z
Hi all

I have recently setup YAF on my Windows 2008 Server, everything installed smoothly. However the email sending is not working as expected. The settings for the email account i am using are:

Quote:

<smtp deliveryMethod="Network" from="admin@irwpti.com">
<!-- Uncomment to specify SMTP settings -->
<network host="smtp.irwpti.com" port="25" password="<removed>" userName="admin@irwpti.com"/>
</smtp>



I have added the same email account in my email client(thunderbird), from where the emails can be sent and received without any problems. I have tested YAF smtp settings again and again but no emails are sent. When i try to test the smtp from /install section. I get the following error:

Failed to connect:

Failure sending mail.


Please help.
Sponsor
Andreas.E
2011-11-12T18:47:24Z
Same for me 😞
aliirz
  •  aliirz
  • 55.4% (Neutral)
  • YAF Forumling Topic Starter
2011-11-21T11:09:11Z
Originally Posted by: Andreas.E 

Same for me :(



I have resolved the issue. The server on which my YAF was hosted was also serving as the SMTP, so in my case it was not able to resvole its 'own' hostname. So i changed the hotname to localhost and now its working.

Let me know if that helps.

About Us

The YAF.NET is an open source .NET forum project. YAF.NET is supported by an team of international developers who are build community by building community software.

Powered by Resharper Donate with PayPal button

Project Twitter Updates

Copyright © YetAnotherForum.NET & Ingo Herbote. All rights reserved